MØTER / 19 05 15

Klubbmøte, 15.05.2019


Møteleder: President Knut SchjerveSvein Flasnes ble opptatt som fullverdig medlem og overrakt klubbnålen av presidenten. 

Svein Arild etterlyser dugnad på Høknes kirkegård

Det ble vedtatt å møtes 29.mai. Presidenten sender innkalling.


Gjest: Terje Hillestad. Tema: Fugelhunder og jakt.
Innledningsvis nevnte Hillestad at Namdal Fuglehundklubb er 50 år i 2019, en klubb som en av klubbens medlemmer, Otto Ranum var med og stiftet.

Hillestad selv hadde levd et "hundeliv" i 60 år. Det hadde startet da han var 13 år.

Han forteller at han hadde vært med på lydighetskurs i USA, og drevet med oppdrett og konkurranser siden midten av 70-tallet, noe som hadde gitt mye glede.

Som utdannet instruktør bygde han på prinsippet om positiv stimuli, dette i motsetting til tvang og avstraffelse. Det siste f.eks. med elektrisk halsbånd som benyttes i USA. Positiv stimuli skaper de beste brukshundene. Som fuglehunddommer hadde Hillestad samarbeidet med Johan B. Steen (en kjent rypeforsker).

Fuglehundtrening drives forskjellig fra land til land, og med ulike typer hunder som f.eks. støvere, pudler og retrivere.

Uhemmet avl har dessverre medført mye sykdom, men dette forstås å ha endret seg den senere tid. Forsøk har vist at domestisering dvs. tilpassing til menneskelige miljø har vært forskjellig fra hunderase til hunderase. Minst endring har skjedd med norsk grå elghund. Merd systematisk avl søkes å få fremhevet de beste egenskapene. For brukshunder legges det f.eks. vekt på agility. Når det gjelder fuglehunder ble det forstått at pointere er de enkleste å dressere. De er lette å få til, noe som oppnås med en godbit, stemmebruk og berøring.

Musikkøvelsen til kommende 17.mai gjorde at flere av klubbens medlemmer, bl.a. presidenten måtte forlate møtet før foredragets slutt.

I presidentens fravær, takket derfor Ivar Aursnes, selv jeger og  "hundemann", Hillestad for en utmerket orientering og avsluttet møtet.

Oppmøte 50%


 

310

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Namsos Athenæum
Adresse: Sverres gate 1
Postnummer: 7800
Sted: Namsos
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:00
Møtespråk: no

Les mer


26.08.2015


rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...