MØTER / 18 09 26 FULT REFERAT

Rotarymøte, 26. september 2018.
I presidentens reisefravær, ble møtet ledet av innkommende president, Arne Flaat.
Vinlotteriet ble vunnet av medlem nr 13, Marit Bratland Johansen.

Kveldens foredragsholder var daglig leder i Skage Frivilligsentral, Knut Thorvald Flåtter.
Knut Flåtter spiller på flere strenger, bl.a. bassgitar i band. Da noen av barna skulle begynne på skole, valgte familien å flytte fra Trondheim til Namdalen. Knut ble hyret inn som prosjektleder da Skage frivilligsentral skulle etableres.
Frivilligsentralen startet da Gammelheimen på Skage ble nedlagt i 2008. I huset hadde det vært lys i vinduene siden 1927 og bygdefolket ønsket ikke at lysene nå skulle slukkes.
Frivilligsentralen ble formelt åpnet 1. september 2009 etter en omstendelig prosess med bl.a. møter i departementet. En meningsmåling blant befolkninga på Skage pekte på ønsket om servering av mat lagd på «gammelmåten».  På åpningsdagen ble første middag servert. Det kom 70 kunder, som medførte skytteltrafikk mellom frivilligsentralen og butikken for å få tak i nok mat. Siden den gang er det servert middag til noen hundre gjester hver tirsdag. Det kommer ukentlig middagsgjester fra mange kommuner. Frivilligsentralen serverer også skolefrokost på Hunn skole hver onsdag. Det er faste aktiviteter alle hverdager unntatt fredager.
Skage Frivilligsentral bygger sin virksomhet på nestekjærlighet og å sjå hverandre. Denne grunnholdningen er basis for den omfattende frivillige innsatsen. Mottoet er ganske enkelt «Ja».

Knut Flåtter er også medlem i styret for den landsomfattende interesseorganisasjonen for 420 frivilligsentraler i Norge. Der vil offentlig finansiering av frivilligsentralene være et aktuelt tema fram til 2020.

310

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Namsos Athenæum
Adresse: Sverres gate 1
Postnummer: 7800
Sted: Namsos
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:00
Møtespråk: no

Les mer


26.08.2015


rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...